Masterclass Asociația Pizzarilor Profesioniști, începători și maeștri ne-am adunat, în perioada 25.05.2021-27.05.2021, la București în cadrul unui eveniment complex marca Asociația Pizzarilor Profesioniști din România pentru a împărtăși secretele realizării celei mai bune pizza, cu cele mai bune ingrediente existente pe piață.
Ridicarea restricțiilor legate de pandemia de Sars-Cov2, ne-a permis să fim aproape, să interacționăm, să ne cunoaștem cu toții într-un cadru oficial de învățare.
Totul a început în data de 25.05.2021 cu un masterclass realizat cu sprijinul 5Stagioni la care au participat peste 50 de pizzari din țară și străinătate sosiți la București cu gândul de a descoperi noile trenduri culinare în domeniul pizza.
Evenimentul a fost organizat și moderat de către echipa fondatoare a Asociației Pizzarilor Profesioniști din România formată din Iuliana APA (maestru), Ciprian ZAMFIR (maestru), Ovidiu CHEBEAC (maestru), Andrei GEORGE (maestru).
În cadrul master class-ului s-au realizat pizza teglia și pizza palla alla romana cu făină Ciabatta Romana pusă la dispoziție de producătorul 5Stagioni. Produsul final a primit aprecierile participanților, fiindu-i lăudate în special calitatea și maleabilitatea aluatului, gustul și lejeritatea produsului finit.
După momentul tehnic (masterclass) membri Asociației au primit tunicile și au fost invitați să se prezinte individual. Momentul a fost emoționant deoarece în sală au participat persoane din toate colțurile tării: Botoșani, București, Cluj, Mureș, Bihor, etc. Atunci am înțeles cu toții că reprezentativitatea asociației este la nivel national. Cultura organizațională a fost asumată și membri s-au angajat să respecte principiile etice de funcționare.
Ziua de 26.05.2021 a fost dedicată cursului de specializare pizza in teglia alla romana, unde gazdele noastre maeștrii Andrei George, Ciprian Zamfir, Iuliana Apa, Ovidiu Cheabac și instructorii Costin Andrei și Manea Emanuel ne-au încântat cu abilitățile lor tehnice și teoretice și ne-au transmis un bagaj mare de informații. Pizzele combinate cu topping-uri sofisticate au satisfăcut gusturile diverse ale tuturor participanților care au fost pur și simplu încântați de experiența culinară oferită.
Activitatea de specializare a continuat în data de 27.05.2021, ziua finală în care maestrul Ciprian Zamfir ne-a împărtășit secrete culinare de mare valoare- realizarea de pizza in palla alla romana cu făina Ciabatta Romana de la 5Stagioni.
Cursurile de specializare s-au desfășurat în incinta Golden Provider, distribuitor important al produselor 5Stagioni în România care pe această cale a devenit și membru important al Asociației Pizzarilor Profesioniști din România alături de colaboratorii și prietenii noștri de la Mutti, Kuma Forni, Agugiaro&Figna și Castelli Forni.
Vă așteptăm la următoarele evenimente organizate de către Asociația Pizzarilor Profesioniști din România conform calendarului de mai jos !